VOETREFLEX


Voetreflexologie kan een diep ontspannende therapie zijn voor jong en oud, voor klachtenbehandeling of ontspanning en voor preventie van problemen van fysieke of mentale aard.

Een voetreflexmassage brengt weer balans in je leven. Het is een veilige en aangename behandeling, die zorgt voor vermindering van lichamelijke en geestelijke klachten. Spanningen en bepaalde gedachtepatronen kunnen blokkades veroorzaken, waardoor de energie niet meer vrijelijk kan stromen. De balans tussen lichaam en geest raakt verstoord.
Alle organen, klieren en weefsels hebben zenuwuiteinden in de voeten. De voetreflexmassage geeft deze zenuwuiteinden impulsen. Daardoor gaat de energie weer stromen en wordt de natuurlijke balans weer hersteld.

De voetreflextherapeut geneest niet; maar door de behandeling wordt het natuurlijke, zelfgenezende vermogen van het lichaam hersteld en keert de energie en balans weer terug. Je voelt je weer fit en als herboren.

Zoveel tijd we besteden aan de verzorging van ons gezicht, zo weinig aandacht hebben we voor onze voeten. Dat terwijl je voeten letterlijk en figuurlijk aan de basis liggen van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je namelijk het zelfhelendevermogen van je hele lichaam.

Voetreflexologie: je voeten als poort naar de gezondheid van je héle lijf

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Toch duurde het tot 1975 voordat er een aantal grootschalig wetenschappelijke onderzoeken naar voetreflexologie werd uitgevoerd. De belangrijkste conclusie van deze onderzoeken? Voetreflexologie werkt en wel via het zenuwstelsel.


Ophoping van chemische stofjes

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam.Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk om deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd doorje nierenen via urine uitgescheidenwaardoor de balans wordt hersteld. Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflexologie sessie voldoende water te drinken.