Meer dan helft volwassen Nederlanders te zwaar

Meer dan de helft van de volwassen Nederlandes hebben overgewicht of obese

In 2018 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek in het voorjaar van 2019 heeft gepubliceerd. Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Bij obesitas (ernstig overgewicht) is dat andersom: meer vrouwen hebben obesitas dan mannen. In totaal heeft 15% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder obesitas.

Naarmate mannen en vrouwen ouder worden, komt overgewicht steeds vaker voor. Dit geldt zowel voor matig- als voor ernstig overgewicht (obesitas). Alleen bij mannen neemt overgewicht vanaf 65 jaar niet verder toe. Bij vrouwen blijft overgewicht toenemen naarmate zij ouder worden.

De cijfers van het CBS zijn gebaseerd op zelfrapportage van lengte en gewicht.

Ben jij ook te zwaar? Neem gerust contact mij op. Dan bespreken we samen hoe jij jouw overtollige kilo’s kwijt gaat raken. Bij Studio Slim Slanker gaat je dat zeker lukken!

Bel nu: 06 – 14 28 79 80

  Deze website en dit contactformulier wordt beschermd met Google reCAPTCHA. Lees het Google privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden.

  • overgewicht_en_obesitas_vergroot_duidelijk_het_risico_op_chronische_hart- en vaatziekten

  Met overgewicht en obesitas meer kans op hart- en vaatziekten

  Mensen met obesitas of overgewicht lopen duidelijk groter risico op chronische hart- en vaatziekten, vergeleken met mensen met een normaal gewicht. Obesitas leidt tot een lagere levensverwachting en een flink aantal levensjaren met hartziekten. Overgewicht leidt niet tot een lagere levensverwachting, maar mensen met overgewicht maken wel meer kans op chronische hartziekten.

  Gewoonteverandering belangrijk voor langdurig afvallen

  Langdurig afvallen draait voor een belangrijk deel om het aanleren van nieuwe gewoontes, zo blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. In veel gevallen blijkt de helft van de mensen die probeert af te vallen na een jaar weer op het oude (over)gewicht te zitten. De afslankpogingen die wel werken richten zich op het doorbreken van oude gewoontes.

  • Meer dan de helft van de volwassen Nederlandes hebben overgewicht of obese

  Meer dan helft volwassen Nederlanders te zwaar

  In 2018 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek in het voorjaar van 2019 heeft gepubliceerd. Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Bij obesitas (ernstig overgewicht) is dat andersom: meer vrouwen hebben obesitas dan mannen.