FAQs2019-10-22T13:26:10+00:00
Afslanken Logo Studio Slim Slanker Hoogezand_Groningen

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik dit dieet bij jullie volgen?2019-10-23T16:11:24+00:00

In de eerste plaats geven onze cliënten aan dat ze dankbaar zijn voor het luisterend oor dat wij ze bieden (het is niet niets waar je aan begint en daar liggen soms pijnlijke herinneringen onder) maar vooral ook stellen zij prijs op de praktische en uiterst serieuze begeleiding met vele tips. Ook de invulling van het blijvend resultaat van het na-traject worden veel genoemd. En  het gevoel dat je praat met iemand die je problemen (her)kent, want… ook jou coach heeft de strijd tegen gewicht gevoerd en gewonnen en kan jou als ervaringsdeskundige heel goed kan bijstaan in jou strijd tegen de kilo’s.

Welk gewichtsverlies kan ik verwachten?2020-10-01T15:34:24+00:00

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Het is dus niet exact te voorspellen hoeveel gewicht je kunt verliezen. Geslacht, leeftijd, stofwisselingspatroon, ontplooide activiteiten, genen en hormonenpeil zijn allemaal van invloed op iemands mate van gewichtsverlies. Strikte naleving van Coach Nutrition als enige voedingsbron moet resulteren in een gemiddeld gewichtsverlies van tussen de 6 en 10 kilo per maand.

Wat zijn de voordelen van dit dieet?2020-10-01T15:35:19+00:00

Het grote voordeel van de methode van Studio Slim Slanker is eigenlijk dat alles uiteindelijk gericht is op gewichtsbeheersing. Je doel om de nodige kilo’s kwijt te raken zal je vast meestal wel redelijk makkelijk kunnen halen, maar waar het om gaat is dat streefgewicht ook op de lange termijn te behouden. Op dat punt is professionele begeleiding van groot belang. Een ander voordeel van het programma is de duidelijkheid. Je vervangt je normale voeding door onze maaltijdproducten.
Je eetmomenten beperken zich in de meeste gevallen tot drie keer per dag. Je hoeft geen calorieën te tellen en je krijgt alle vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn. Ook helder is de hoeveelheid water die je moet drinken, namelijk minimaal 2,5 liter per dag. Op die manier voer je de afvalstoffen af die vrijkomen door het afbreken van de vetvoorraad. Drink je te weinig, dan zal dat een negatieve invloed hebben op je gewichtsafname. Door het dieet goed te volgen zie jij (en ziet ook een ander) al snel het behaalde resultaat. Reken maar dat dat een enorme stimulans is om door te zetten!

Ik heb diabetes type 2 en wordt door mijn arts geadviseerd om af te vallen. Is Coach Nutrition hiervoor geschikt?2020-10-01T15:24:22+00:00

Jazeker! Diabetes en overgewicht gaan hand in hand. De meeste mensen met diabetes type 2 zijn te zwaar. Het omgekeerde gaat ook op: veel mensen met overgewicht krijgen diabetes type 2. Heb je overgewicht en diabetes, dan is het risico op hart- en vaatziekten dus extra aanwezig! Afvallen is dan ook de beste remedie. Coach Nutrition kan helpen bij de eerste stap naar een gezond gewicht. Want de maaltijdproducten bevatten weinig calorieën en leveren alle noodzakelijke voedingsstoffen, zoals eiwitten en vitamines. Na het afvallen moet je natuurlijk een balans zien te vinden met het eten. Het is evenwel bewezen dat zij die afvallen en op gewicht blijven, vaak van de medicijnen afkomen!

Zal de mate van gewichtsverlies in de eerste weken ook daarna aanhouden?2020-10-01T15:33:40+00:00

Een groot gedeelte van het directe gewichtsverlies bij het volgen van een Coach Nutrition dieet in de eerste week, is toe te schrijven aan het verlies van vocht. Dat komt omdat het lichaam energie in twee vormen opslaat: in glycogeen en in vet. Met elk willekeurig caloriearm dieet gebruikt het lichaam eerst de opgeslagen koolhydraten, voordat het overschakelt naar de vetverbranding fase. Opgeslagen koolhydraten werken als een spons: zij slaan maar liefst vier maal hun eigen gewicht op in de vorm van water. Zodoende verliest het lichaam met het opgebruiken van de koolhydraten, tegelijkertijd ook het water. Aangezien water een concrete substantie is en meer weegt dan vet, is het heel normaal tussen 3 en 5 kilo kwijt te raken in de eerste week van het dieet. Het lichaam raakt in de tweede week en de daarop volgende weken echter niet zoveel gewicht meer kwijt. Als de voordraad koolhydraten eenmaal is uitgeput, wordt het gewichtsverlies langzaam minder, omdat het lichaam de vetvoorraad gaat opgebruiken. Het gemiddelde gewichtsverlies zit in deze fase op 1,5 tot 2,5 kilo per week.

Ik ben volledig tevreden na het nuttigen van twee Coach Nutrition maaltijden, moet ik nu ook de derde nog nemen?2020-10-01T15:22:16+00:00

Ja! Drie Coach Nutrition maaltijden zijn samen een volledige dagvoeding. Drie Coach Nutrition maaltijden voorzien in alle benodigde voedingsstoffen voor een dag om jouw lichaam voldoende fit te houden. Als je jou lichaam eenderde van deze vitale voedingsstoffen onthoudt, loop je risico op ziekte.

Waarom moet ik zo veel drinken?2020-10-01T15:32:05+00:00

Er zijn verschillende redenen waarom drinken belangrijk is:

  • Een zeer laag calorieën dieet als Coach Nutrition zorgt voor een natuurlijk waterverlies.
  • Het is belangrijk om het vochtgehalte van het lichaam op peil te houden om de onprettige symptomen van uitdroging (hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, beverigheid en constipatie) te voorkomen.
  • Voedsel bestaat voor een groot gedeelte uit water, net als ons lichaam. Coach Nutrition biedt een complete voeding, maar in een zeer geconcentreerde vorm. Als je een Coach Nutrition dieet volgt als enige voedingsbron, dan is het noodzakelijk vocht te compenseren dat je anders via het nuttigen van voedsel binnen zou krijgen. Het is daarom ideaal voor een dieetmaaltijd een glas water te drinken, om de concentratie aan mineralen te verdunnen en om enig mogelijk gevoel van misselijkheid te helpen voorkomen.
  • Bij de vetverbranding komen allerlei afvalstoffen vrij, die het lichaam moet afvoeren. Extra vloeistof stelt het lichaam in staat deze voortdurende stroom afvalstoffen kwijt te raken. Daarom is het belangrijk om gedurende de hele dag slokjes water te drinken, in totaal minimaal 2,5 liter.
Ik hou niet van zwarte thee en koffie, mag ik light-dranken drinken?2020-10-01T15:30:06+00:00

Liever niet. Onderzoek heeft bewezen dat citroenzuur het lichaam kan belemmeren in het opmaken van de voorraad koolhydraten. En dat het kan leiden tot het vasthouden van vocht. Omdat citroenzuur aanwezig is in alle zogenaamde light dranken, lage calorieën vruchtenlimonades, stukjes citroen en citroenthee, zal elk van deze mogelijkheden de effectiviteit van het dieet negatief kunnen beïnvloeden. Het is mogelijk om ‘koffie wit te maken’ door kleine hoeveelheden vanillesmaak aan het dieet toe te voegen, als onderdeel van de dagelijkse hoeveelheden. Als alternatief kunnen kruidenthee (zoals munt, brandnetel) variatiemogelijkheden bieden. Vermijd echter fruit- en vruchtenthee, want die bevatten kleine hoeveelheden koolhydraten, die kunnen – bij sommige dieetvolgers – leiden tot het vasthouden van vocht. Coach Nutrition heeft, voor mensen die het moeilijk vinden om water te drinken, speciaal twee smaken mix en drink ontwikkeld. Mix en drink kan onbeperkt in het water worden gedaan, voor een heerlijke sinaasappel- of citroen smaak. Ook heeft Coach Nutrition een bouillon, die je één keer per dag tussendoor mag nemen.

Ik wil zwanger worden, maar tot die tijd wil ik Coach Nutrition volgen. Moet ik extra foliumzuur (blijven) slikken tijdens Coach Nutrition?2021-07-28T12:11:22+00:00

Als je zwanger wil worden, wordt normaal gesproken geadviseerd om foliumzuur te slikken voor de ontwikkeling van de foetus. Dit ter preventie van een open ruggetje van de foetus; foliumzuur helpt dus NIET om (sneller) zwanger te worden. Tijdens een Coach Nutrition dieet is het gebruik van extra foliumzuurtabletten echter niet nodig, omdat drie maaltijden per dag voldoende foliumzuur bevat. Te veel foliumzuur zou zelfs schadelijk voor je kunnen zijn; een tekort aan vitamine B12 zou hierdoor moeilijker kunnen worden opgespoord. Het advies is dan ook om tijdens Coach Nutrition als enige voedingsbron te stoppen met het slikken van extra foliumzuurtabletten. Het is raadzaam om je coach meteen op de hoogte te stellen als je tijdens het gebruik van Coach Nutrition zwanger bent geraakt. Je kunt dan beginnen met het afbouwprogramma, omdat je Coach Nutrition als totaalvoeding niet mag gebruiken tijdens jouw zwangerschap.

Wat is een tussenweek en wat houdt dit in?2020-10-01T15:26:10+00:00

Volgens de wetgeving mag je een totaalvoeding dieet (zoals Coach Nutrition) maximaal drie weken achter elkaar gebruiken. Daarna moet er normaal voedsel aan worden toegevoegd. Als je je echter goed voelt en door wilt gaan met het dieet, dan adviseren wij je na zes weken een tussenweek te houden. Tijdens een tussenweek gebruik je nog steeds drie Coach Nutrition maaltijden per dag, maar nuttig je daarnaast ‘s avonds een lichte maaltijd. Deze maaltijd mag bestaan uit groene groenten (broccoli, sperziebonen et cetera) en gegrilde kipfilet (zonder vel), gegrilde witte vis, sla of een gekookt ei. Omdat deze groenten weinig koolhydraten bevatten blijf je, als je je strikt aan deze richtlijnen houdt, hoogstwaarschijnlijk in ketose. Hierdoor val je waarschijnlijk nog wat af die week en is het makkelijker het dieet weer op te pakken na de tussenweek.

Waarom verlies ik plotseling geen gewicht meer?2020-10-01T15:20:18+00:00

Het vasthouden van vocht is de belangrijkste oorzaak voor weinig gewichtsverlies en is te wijten aan twee factoren:

  • Hormonale invloeden: de meeste vrouwen houden een bepaalde hoeveelheid vocht in de premenstruale fase met een schijnbare vermindering in gewichtsverlies.
  • Hoewel het gewichtsverlies niet af te lezen is op de weegschaal omdat water meer weegt dan vet, zal het verlies blijken via het meetlint en alle voordelen van ketose zullen worden behouden.
  • Inname van extra calorieën: vooral van koolhydraten en elke andere afwijking van de aanbevelingen van Coach Nutrition 800, zal leiden tot matig gewichtsverlies en de voordelen van ketose zullen verloren gaan. Een sterk hongergevoel zal terugkeren en je zal je zeer vermoeid voelen.
Zal ik mijn oude gewicht weer terugkrijgen als ik met Coach Nutrition gestopt ben?2020-10-01T15:19:17+00:00

Hoe gewicht is kwijtgeraakt en in welke mate, heeft niets te maken met succesvolle gewichtsbeheersing. Het is het plan voor gewichtsbeheersing dat succes op lange termijn biedt. Als je eenmaal jouw streefgewicht hebt bereikt, zal je ervoor moeten oppassen dat je al het goede werk dat je hebt verricht teniet doet, of dat je na een periode van gewichtsverlies in een patroon van gewichtstoename belandt. Het Coach Nutrition afbouw programma biedt een geleidelijke herintroductie naar de wereld van de ‘echte’ voeding, terwijl het gewichtsbeheersing programma tips en adviezen geeft voor een succes op lange termijn. Gewichtstoename treedt alleen op als je weer het voedsel gaat nuttigen dat jouw gewichtsproblemen in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Een kleiner, slanker lichaam zal minder calorieën nodig hebben om zo slank te blijven. Als vuistregel zul je ongeveer 25 calorieën per dag minder moeten eten voor elke kilo die je bent kwijtgeraakt.

Heb je meer vragen? Neem gerust contact met mij op.

Gerda Oosting: 06 – 14 28 79 80

Je vraag in een bericht sturen kan natuurlijk ook. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord van mij.

    Deze website en dit contactformulier wordt beschermd met Google reCAPTCHA. Lees het Google privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden.